1 förp mascarponeost (funkar nästan lika bra med crème fraiche)
4 msk strösocker
några nypor nymalen kardemumma
300 g frysta hallon
Gör så här
Vaniljkaka
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker, tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en grynig massa.
Ta bort 3 dl av smulorna och ställ åt sidan. Blanda ägg och gräddfil i den andra delen av massan.
Smörj en ugnsfast form och bred ut smeten, strö sedan över 3 dl smulor över kakan.
Grädda din vaniljkaka mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut kakan, sikta över vaniljsocker blandat med florsocker. Låt kakan svalna och servera den med hallon- och mascarponekräm.
Hallon- och mascarponekräm
Blanda ihop och rör runt, ju mer hallonen tinar desto mer rosa blir krämen. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...