Mjuk pepparkaka med smörkräm

Mjuk pepparkaka med smörkräm ny 2024
Foto: Köket.se
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Mjuk pepparkaka med smörkräm

13 ingredienser

Baka mjuk pepparkaka i långpanna, toppa med en god smörkräm med smak av apelsin. Skär sedan din kaka i rutor eller stansa ut med stjärnmått och få små pepparkaksbakelser

Ingredienser

Mjuk pepparkaka

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 msk malen kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1,5 dl gräddfil
  • 50 g smör

Garnering

  • 75 g smör
  • 1 msk apelsinsaft, färskpressad
  • 1 apelsin, rivet skal av
  • 3,5 dl florsocker
  • apelsin, i tunna skivor

Gör så här

Mjuk pepparkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl blandat med bikarbonat, kanel och ingefära i en separat bunke och sikta sedan ner i äggvispet.
  3. Rör ner gräddfil och sist det smälta avsvalnade smöret. Häll smeten i en långpanna klädd med smort bakplåtspapper.
  4. Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Låt svalna helt.

Garnering

  1. Arbeta samman ingredienserna till frostingen. Bred den över kakan när den svalnat.
  2. Skär upp i bitar och garnera med apelsinskivor.