Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljpulver i en bunke.
Tillsätt mjölk, olja och ägg. Vispa på högsta effekt tills allt gått ihop.
Koka upp vattnet och tillsätt försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 min så det kommer in luft i smeten.
Fyll två smorda formar med löstagbar kant, ca 22 cm diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formarna.
Grädda mitt i ugnen ca 35-40 min i 180 grader. Stick ner en tandpetare i mitten och känn att den är torr. Låt dom svalna något i formarna innan du tar ut dom för att svalna helt under handdukar.
Fyllning
Vispa smör vitt och pösigt i hög hastighet. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt vispa på hög effekt!
Dela bottnarna i två lager så du får totalt 4 bottnar. Bred fyllning på 3 lager.
Chokladsmörkräm
Vispa smöret mjukt och fluffigt och sikta ner kakao, florsocker och vaniljsocker. Blanda.
Tillsätt mjölken och vispa fluffigt. Spritsa rosor över hela tårtan så den täcks.