Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt.
Smält smöret och blanda ner mjölken i det smälta smöret.
Rör ner blandningen i äggvispet.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i blandningen lite i taget. Rör till en jämn muffinssmet.
Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll med smet ungefär till hälften.
Grädda cirka 13–15 minuter. Lägg dina muffins på ett galler och låt dem svalna.
Frosting och dekoration
Förbered kokosflingorna genom att blanda ihop kokos med blå hushållsfärg i en skål. Förbered också mentostabletterna genom att måla dit svarta prickar så att de ser ut som ögon.
Vispa det rumstempererade smöret på hög hastighet tills det blir slätt.
Blanda ner florsocker och vaniljpulver och fortsätt vispa på hög hastighet.
Sänk hastigheten och häll försiktigt ner mjölken.
Vispa på hög hastighet i cirka 5 minuter tills krämen blir fluffig.
Tillsätt blå hushållsfärg.
Spritsa eller klicka ut frosting på muffinsen och bred ut till ett jämnt lager.
Doppa dina muffins i den blå kokosen så att den fastnar på frostingen.
Sätt dit ögonen och avsluta med att sätta en halv chocolate chip cookie där munnen ska sitta.