Sikta mjöl, kakao, bikarbonat samt salt ner i en bunke.
Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt.
Varva på låg hastighet mjölblandningen, gräddfilen samt oljan i tre omgångar ner i äggblandningen, det är viktigt att blandningen blir till en jämn smet.
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll med smet ungefär 1/3.
Grädda cirka 13-15 minuter. Lägg dina chokladmuffins på ett galler och låt dem svalna.
Nutellamousse
Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.
Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet. Häll smeten i en spritspåse med rund tyll och låt stå i kylen en stund.
Montering
Lägg ett lager med rumsvarm nutellakräm på muffinsen. Spritsa en rund "nos" av nutellamoussen. Sätt ett rött bär på moussen. Sätt två pretzels(små kringlor) som horn. Måla ögon på mentostabletterna och avsluta med att sätta fast ögonen.