färska bär (t ex jordgubbar, röda vinbär och blåbär)
Gör så här
Maränger
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna tills de blir vita och fasta, det tar cirka 3 minuter.
Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills blandningen har blivit glansig, cirka 3–4 minuter.
Rör ner maizenan.
Lägg marängen i en spritspåse eller liten plastpåse, klipp ett litet hål och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper, bottnarna ska vara cirka 10 centimeter i diameter. Se till att det blir en kant på dem så det går att fylla dem när de är gräddade.
Grädda i 15 minuter, sänk värmen till 100grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Låt svalna på ett galler.
Citron- och mascarponekräm
Vispa grädden.
Blanda mascarpone och lemon curd.
Vänd försiktigt ner den vispade grädden, lite i taget.
Montering
Fyll en spritspåse med krämen och fyll marängerna.