Minipavlova med citron- och mascarponekräm

koket.se
Minipavlova med citron- och mascarponekräm
Foto: Jenny Grimsgård
Emelie Holm
Emelie Holm

Minipavlova med citron- och mascarponekräm

8 ingredienser

1 h

Små, söta pavlovor med lemon curd, mascarpone och jordgubbar.

Tänk på att bunken ska vara ren och torr när du gör maräng. En liten droppe vatten
kan förstöra marängen!

Se Emelie Holm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner6 - 8

maränger

  • 3 äggvitor, rumsvarma
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk citron, pressad
  • 1 msk majsstärkelse

citron- och mascarponekräm

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk lemon curd, helst hemmagjord

garnering

  • färska bär (t ex jordgubbar, röda vinbär och blåbär)

Gör så här

Maränger

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna tills de blir vita och fasta, det tar cirka 3 minuter.
  3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills blandningen har blivit glansig, cirka 3–4 minuter.
  4. Rör ner maizenan.
  5. Lägg marängen i en spritspåse eller liten plastpåse, klipp ett litet hål och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper, bottnarna ska vara cirka 10 centimeter i diameter. Se till att det blir en kant på dem så det går att fylla dem när de är gräddade.
  6. Grädda i 15 minuter, sänk värmen till 100grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Låt svalna på ett galler.

Citron- och mascarponekräm

  1. Vispa grädden.
  2. Blanda mascarpone och lemon curd.
  3. Vänd försiktigt ner den vispade grädden, lite i taget.

Montering

  1. Fyll en spritspåse med krämen och fyll marängerna.
  2. Garnera med bär.