Pepparkakswhoopies med polkagrisfyllning

Pepparkakswhoopies med polkagrisfyllning
Foto: tv4
Emelie Holm
Emelie Holm

Pepparkakswhoopies med polkagrisfyllning

14 ingredienser

Whoopies, dubbla kakor med fyllning emellan. Här är kakorna smaksatta med pepparkakskrydda och fyllda med  med färskostkräm med polkagriskross och vit choklad.

Ingredienser

portioner st

Kakor

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk kaffe, starkt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk pepparkakskrydda
  • salt

Fyllning

  • 300 g vit bakchoklad
  • 300 g färskost
  • 1 förp polkagris, finkrossad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver tills det blir vitt och fluffigt.
  3. Smält smöret, rör ner gräddfil och kaffe och blanda det med smeten.
  4. Sila vetemjöl, bakpulver, kakao, pepparkakskrydda och salt och vänd ner i smeten. Blanda tills det blir en slät smet.
  5. Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av en matsked. Grädda i cirka 10 minuter.
  6. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och vispa sedan ihop med färskosten.
  7. Finkrossa polkagrisen tills den blir som ett pulver och vänd ner i krämen.
  8. Fyll krämen med en spritspåse och spritsa på undersidan av hälften av whoopieskakorna. Lägg sedan på resten av "locken" så kakorna ser ut som en sandwich.