Krämig och god raw cheesecake med cashewnötter och körsbär som fyllning på en chokladbotten. Kakan har en ljuvlig smak av fudge och är vansinnigt god halvfryst.
3 dl urkärnade körsbär, färska eller frysta som tinat
Garnering
färska hallon
Gör så här
Botten
Blötlägg dadlarna i vatten i cirka 2 timmar. Häll av vattnet.
Täck en springform, cirka 18 centimeter i diameter, med plastfolie.
Smält kokosoljan så att den blir flytande (den ska inte bli varm). Mixa dadlar, kokosolja, kokos, kakao och salt i en matberedare tills det blir en degig konsistens.
Tryck ut degen i formen så att bottnen är täckt. Ställ i kylen och låt vila en stund.
Fyllning
Blötlägg cashewnötterna i vatten i cirka 2 timmar. Häll av vattnet.
Smält kokosoljan så att den blir flytande (den ska inte bli varm). Lägg alla ingredienser utom körsbären i en matberedare och mixa tills det blir en fin kräm.
Häll 0,75 av fyllningen i formen och sprid ut över bottnen.
Mixa resten med bären och bred ut på det första lagret fyllning.
Låt kakan stå i frysen över natten, täckt med plastfolie. Ta ut den cirka 30 minuter före servering och dekorera med hallon.