Snabb cheesecake i burk

Emelie Holm

Snabb cheesecake i burk

5 ingredienser

Snabb cheesecake ställer man i kylen ett par timmar och garnerar sedan med färska bär och lite riven choklad. Receptet är beräknat till 6 personer.

Se fler recept från

Liten kaka

Ingredienser

  • 250 g färskost
  • 2,5 dl vispgrädde, vispad
  • 1,25 dl strösocker

Botten

  • 3 msk smör, smält
  • 1,5 förp oreokakor, finkrossade

Gör så här

  1. Rör ihop ost och socker.
  2. Blanda sedan försiktigt ner en tredjedel av den vispade grädden.
  3. Blanda resten av grädden med ostblandningen.
  4. Blanda oreokrosset med det smälta smöret.
  5. Fördela krosset i 6 st rena glasburkar i passande portionsstorlek. Packa med till exempel ett snapsglas.
  6. Spritsa eller skeda ner ostkrämen i burkarna och ställ i kylen i minst 2 timmar.
  7. Servera med färska bär och vit choklad.