Vaniljdoftande rulltårta med en ljuvlig fyllning på nutella, cream cheese och blåbärssylt.
Ingredienser
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
2 msk rapsolja
2 msk crème fraîche
1 tsk vaniljpulver
Blåbär- och nutellakräm
200 g färskost (t ex philadelphia)
2 dl nutella
1 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
3 msk blåbärssylt
Gör så här
Tårtbotten
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker med elvisp så det blir riktigt poröst och vitt.
Sikta de torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt mjölblandning, olja och crème fraiche i äggvispet genom att varva ingredienserna och blanda på låg hastighet. Avsluta med citronzest och -saft.
Häll smeten på en plåt med smörat bakplåtspapper och fördela den jämnt över hela plåten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Om du känner på kakan och den studsar tillbaka är den klar.
Lägg en handduk på en plan yta och pudra över- sidan med florsocker. När kakan är färdig vänder du ner den på kökshandduken. Pilla försiktigt loss bak- plåtspappret och rulla in kakan i kökshandduken. Låt svalna på ett galler.
Blåbär- och nutellakräm
Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.
Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i fär- skostsmeten och blanda till en jämn och fin smet. Vänd slutligen ner sylten. Fördela smeten på tårtbottnen och rulla ihop.