Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ströbröd med mjölk. Lägg färsen i en bunke, strö på salt och rör i färsen en liten stund så att det blandar sig ordentligt. Tillsätt ägget och rör i färsen tills det blir en klump. Tillsätt ströbrödet, timjan, enbär, peppar och skalad finhackad lök.
Forma 8 jämnstora biffar och bryn dem gyllenbruna i smör runt om i en panna. Lägg dem i en ugnssäker form.
Skala och strimla rödlöken, stek den i fettet som blev kvar i pannan efter biffarna. Tillsätt grädde och mjölk smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka ner så att det blir en simmigare tjockare konsistens.
Skala potatis, morötter och persiljerötter, skär dem i bitar. Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten i cirka 20 minuter. Häll av vattnet och låt rotfrukterna ”ånga av” i cirka 1 minut. Mosa rotfrukterna med en gaffel och rör i det rumstempererade smöret. Stek biffarna klara mitt i ugnen i cirka 10 min eller tills innertemperaturen är 65 grader. Sjud lökskyn i ett par minuter. Servera biffarna med löksky och stompade rotfrukter.