16 ingredienser
Mandu – koreanska dumplings med god fyllning på kyckling- eller fläskfärs samt vitkål, morot och ingefära. Serveras med sötsyrlig chilidipp.
Dumplingsfyllning är ingen vetenskap, utan där kan man testa sig fram och höfta lite som man vill. Fläskfärs och kimchi är gott i, eller vegetariska med samma marinad som ovan (i mindre mängd) till böngroddar, purjolök och spenat, till exempel.
Dumplings går bra att frysa in otillagade. Så när man väl står där och fyller och viker kan man göra några extra att lägga i frysen för att enkelt ta fram någon annan dag när man känner sig sugen. För det blir man på dessa igen, när man väl smakat dem!
Dryckestips från Alf Tumble
Systembolagets kanske allra bästa alkoholfria dryck - äppelmust från Normandie. Halvsöt, kryddig och med läskande syra som balanserar. Perfekt till het mat och soyabaserade såser som vinet inte rår på.
Jus de Pommes Artisanal Pétillant 2012 Frankrike, Normandie (4 solar)