Sichuan chicken kung pao

koket.se
Sichuan chicken kung pao
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Sichuan chicken kung pao

19 ingredienser

30 min

En fantastiskt god rätt som är het på två olika sätt och sprängfylld med härliga smaker. Detta är en riktig klassiker från sichuanköket i Kina och är älskad världen över. /Jennie

Spara broccolibuketterna till någon annan rätt.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé, skuren i 2 x 2 cm bitar
  • 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 msk färsk ingefära, skalad och finhackad
  • 1 tsk sichuanpeppar, mortlad (eller hel vitpeppar)
  • 1,5 tsk chiliflakes
  • 1 broccoli, stammen skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar (utan bukett)
  • 1 morot, skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar
  • 6 salladslökar, skuren i ca 2 x 2 bitar
  • 1,5 dl jordnötter
  • neutral rapsolja, att steka i

marinad

  • 1,5 msk japansk soja
  • 1,5 msk risvinäger (eller balsamvinäger)
  • 1,5 tsk potatismjöl

Sås

  • 2 msk risvinäger (eller balsamvinäger)
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 tsk potatismjöl

Servering

  • jasminris, nykokt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen. Blanda väl och ställ åt sidan.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Blanda väl och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp en wok eller stor stekpanna på högsta värmen till den ryker. Häll i oljan och tillsätt vitlök, ingefära, sichuanpeppar och chiliflakes. Vänd direkt ner kycklingen och stek till den börjar bli gyllene. Häll över på en tallrik och fräs sedan broccoli, morot och salladslök i 1 minut på hög värme. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och häll på såsen. Tillsätt jordnötter och rör om så allt täcks av såsen. Servera genast med nykokt jasminris.