Glutenfria tekakor

Glutenfria tekakor
Foto: Filippa Tredal
Jessica FrejMaria Blohm
Jessica FrejMaria Blohm

Glutenfria tekakor

10 ingredienser

4 h

Äntligen en glutenfri variant på mjuka, goda tekakor. Mångas favoritbröd! Recept ur boken Nytt bröd - baka gott utan gluten.

Ingredienser

portioner

Glutenfria tekakor

  • 12 g jäst
  • 500 g mjölk
  • 20 g olja
  • 20 g sirap
  • 100 g glutenfritt havremjöl
  • 140 g bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm brödkrydda
  • 20 g fiberhusk
  • olja, till utbakning

Gör så här

  1. Vispa ner jästen i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn deg.
  2. Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i cirka 3 timmar.
  3. Olja in händerna och bänken väl.
  4. Skär degen i 8 bitar, rulla till bollar.
  5. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem. Nagga om du vill.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Låt tekakorna vila på plåten i cirka 30 minuter.
  8. Grädda i 15 minuter.
  9. Låt svalna helt innan du skär i dem.