Glutenfritt tortillabröd

Glutenfritt tortillabröd
Foto: filippa tredal
Jessica FrejMaria Blohm
Jessica FrejMaria Blohm

Glutenfritt tortillabröd

7 ingredienser

Glutenfria tortillabröd eller tortillas som du bakar på rismjöl, fiberhusk och majsmjöl. Gott använda till glutenfria tacos eller wraps. Recept ur boken Nytt bröd - baka gott utan gluten.

Ingredienser

portioner tortillas
  • 400 g vatten, kallt
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g rismjöl
  • 150 g majsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 30 g fiberhusk
  • majsmjöl, till utbakning

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en jämn smet.
  2. Låt degen svälla i 15 minuter.
  3. Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag mjölat med majsmjöl.
  4. Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta.
  5. Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.