Ostpanerad omelett

koket.se
Ostpanerad omelett
Foto: Jill Wallentin Wollberg

Ostpanerad omelett

Av: Jill Wallentin Wollberg

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

10 min

Förmodligen den godaste omeletten som du någonsin smakat. Som en krispig paj utan botten, fylld med dina favoritingredienser.

Se Jill Wallentin Wollberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Ostpanerad omelett

  • smör, att steka i
  • ca 6 skivor lagrad ost (typ prästost, brännvinsost etc)
  • 2-3 ägg (ekologiska)
  • 2-3 msk grädde
  • 0,5 krm salt

Exempel på fyllningar

  • färskost, körsbärstomater
  • rökt kalkon, basilika
  • svampstuvning
  • spenat, räkor

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg med grädde och salt i en skål. Lägg en klick smör i stekpannan.
  2. Hyvla osten och lägg ostskivorna så att de täcker hela botten av stekpannan. Stek på medelhög värme tills det blir "små bubblande hål" i osten.
  3. Häll sedan över äggblandningen. Stek någon minut utan att röra om. Lägg på din favoritfyllning. Stek någon minut till.
  4. När äggblandningen början stelna (ej helt utan kan vara ganska lös längst upp), ta och vänd över halva omeletten så att den blir som en halvmåne. Stek i någon minut till.