AG:s hamburgare

AG:s hamburgare
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

AG:s hamburgare

16 ingredienser

En hemmaversion av en av världens bästa burgare.

En burgare ska ätas med händerna och därför så serveras vi den med en pappersficka på AG.

Cest/Zest
Zest är det yttre färgade skalet på citrusfrukter. Det avlägsnas lättast med hjälp av ett zestjärn, en mejsel för att få långa strimlor av fruktskal utan att få med det vita, bittra skalet på en citron eller lime.

Här hittar du Mamma Gingers äppelknyten med vaniljkräm

Ingredienser

portioner
  • 800 g nötfärs (gärna av hängmörat nötkött)
  • 16 g salt
  • 2 g svartpeppar, grovmalen
  • 8 skivor bacon, lättgrillat
  • 8 skivor ost (Gärna Sorte Sara)
  • 4 skivor bifftomat
  • 8 silverlökar, i tunna ringar
  • 4 hamburgerbröd

dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap

ketchup

  • 1 dl chilisås
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 krm citron, zest
  • worcestersås
  • tabasco

Serveras med

  • pommes frites

Gör så här

Dressing

  1. Blanda majonnäs och dijonsenap.

Ketchup

  1. Blanda alla ingredienser.

Hamburgare

  1. Blanda färsen försiktigt med salt och peppar.
  2. Platta ut färsen till 2 cm tjocka hamburgare.
  3. Grilla dem till 45-gradig innertemperatur.
  4. Toppa med baconet och osten och lägg på dem snabbt igen, så osten smälter lite lätt.
  5. Bygg upp burgaren med brödet, sen dressingen, tomat, köttet och sist lök och brödet.

Livsmedelsverket rekommenderar extra försiktighet och god hygien vid hantering av råbiff eller malet kött som ej är genomstekt. För att vara genomstekt ska köttfärs ha nått 70 graders temperatur.