Tomat- och paprikasoppa

Josefine Jäger

Tomat- och paprikasoppa

13 ingredienser

45 min

Het tomatsoppa med smak av vitlök, basilika och chili.

Ingredienser

portioner
  • 10 körsbärstomater
  • 1 röd paprika (liten)
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl hela konserverade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk lantbuljong
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 tsk lönnsirap
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk havssalt

Servering

  • 1 avokado, skalad och urkärnad
  • kex
  • chipotledipp

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Halvera körsbärstomater och paprika. Kärna ur paprikan. Skala och hacka paprika och gul lök i lika stora bitar. Fördela tomater, paprika, gul lök och vitlök på plåten. Rosta i mitten av
  3. ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
  4. Koka upp tomater på burk, vatten och lantbuljong i en kastrull.
  5. Mixa allt tillsammans med basilika, lönnsirap, cayenne och salt till en slät soppa. Fyll upp i skålar och toppa med avokado. Servera med kex och dipp.