Värm ugnen till 175 grader. Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar
Vispa rumsvarmt smör och socker krämigt i en stor skål. Tillsätt ägg och vispa tills smeten är pösig. Tillsätt vanilj.
Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
Tillsätt mjölblandningen och mjölken till smörsmeten i omgångar. Vispa inte för mycket, bara tills smeten går ihop.
Blanda blåbär med 1 tsk mjöl och vänd sedan ned dem i smeten.
Fördela smeten i formarna och grädda dina muffins 17-20 minuter.
Cream cheese frosting
Vispa cream cheese och smör krämigt.
Vispa sedan i florsocker, det finrivna citronskalet och eventuell pastafärg/karamellfärg. Om du tycker att din frosting känns lös, ställ in skålen en stund i kylen.
Spritsa frosting på dina cupcakes och dekorera eventiellt med färska blåbär.