Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla två bakformar, 15 cm i diameter.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda socker, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en stor skål. Tillsätt det smälta smöret, ägg och mjölk och vispa till en jämn smet. Tillsätt vatten och rör till en slät smet. Fördela smeten jämnt mellan formarna och grädda i mitten av ugnen i 35–40 minuter (kontrollera med en provsticka att bottnarna inte är kladdiga i mitten innan du tar ut dem). Låt bottnarna svalna lite i formen innan de vänds upp på ett ugnsgaller för att svalna helt.
Mjölkchoklad
Hacka mjölkchokladen och smält den över sjudande vattenbad. Låt svalna något.
Vispa smöret ljust och krämigt. Tillsätt espresso, florsocker, salt och vanilj och vispa till en slät kräm. Tillsätt den smälta chokladen och vispa lite till.
Sätta ihop tårtan
Dela båda bottnarna på mitten så att du får fyra bottnar. Fyll och täck tårtan med frosting.
Ställ in tårtan i kylen medan du gör chokladglasyren.
Chokladglasyr
Hacka chokladen och smält den i en kastrull på låg värme tillsammans med smöret. Låt svalna till rumstemperatur.
Ta ut tårtan ur kylen och häll över chokladglasyren. Bred snabbt ut den med en vinkelpalett
eller en sked så att den rinner nedför kanterna. Ställ in tårtan i kylen igen.
Marängfrosting
Lägg äggvitor och muscovadosocker i en skål över sjudande vattenbad. Vispa med en handvisp och värm blandningen till cirka 65 grader eller tills sockerkristallerna smält. Häll över smeten i en stor bunke och fortsätt vispa med elvisp tills blandningen blivit en vit och fluffig marängsmet. Vispa tills smeten svalnat, det tar cirka 10 minuter.
Fyll en spritspåse med rund tyll med marängfrosting. Ta ut tårtan ur kylen och spritsa ut klickar ovanpå tårtan. Bränn av frostingen med en gasolbrännare.