nutella (eller sylt, jordnötssmör och choklad, bär...)
Kakpinnar/glasspinnar/grillpinnar som är ugnssäkra (inte plast!)
1 ägg, lätt vispat med en skvätt mjölk
strösocker, att strössla med
Gör så här
Pie pops
Blanda mjöl och salt i en skål. Nyp ihop mjölblandningen med smöret tills du får en smulig deg. Lägg i en kyld skål. Tillsätt kallt vatten och nyp försiktigt ihop till en deg.
Knåda tills degen precis gått ihop. Slå in i plastfolie och lägg i kylen minst 2 timmar. Värm ugnen till 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Värm ugnen till 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Kavla ut degen på en lätt mjölad arbetsyta till cirka 3-5 mm tjocklek. Skär ut så många små rundlar (använd en rund liten utstickare eller t.ex. ett litet glas) som möjligt av den utkavlade degen. Överbliven deg kan du trycka ihop, rulla in i plastfolie och lägga in i kylen 20 minuter och sedan upprepa samma procedur.
Bre ut en klick nutella (eller valfri fyllning) på en rundel men lämna kanterna fria från fyllning. Placera en kakpinne i mitten för att göra pajklubbor (eller gör minipajer utan kakpinne!) och pensla sedan kanterna av degen runtom fyllningen med äggblandningen.
Lägg sedan på en degrundel över. Tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med äggblandningen och strössla lite socker ovanpå. Grädda dina pie pops cirka 15-25 minuter eller tills de är gyllenbruna.