Saffranssnittar med choklad

Saffranssnittar med choklad
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Saffranssnittar med choklad

8 ingredienser

Ingredienser

  • 1 kuvert saffran (á 0,5 g) + lite strösocker
  • 1 msk grädde (eller mjölk)
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g smör (eller margarin)
  • ca 100 g mörk choklad

glasyr

  • 2 dl florsocker
  • ca 1 msk vatten

Gör så här

  1. Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden.
  2. Rör ihop vetemjöl, socker och saffran.
  3. Blanda i smöret och rör ihop till en smidig deg.
  4. Lägg degen i kylskåpet i ett par timmar.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Rulla ut degen till 2 längder och lägg ut på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  7. Gör en fördjupning längs med mitten på längderna.
  8. Grädda i ugnen i 10–12 minuter. Låt dem svalna.
  9. Smält chokladen över sjudande vattenbad och spritsa den i fördjupningen.
  10. Rör ihop ingredienserna till glasyren och spritsa ut den på längderna.
  11. Skär längderna i sneda bitar.