Grillad kalvschnitzel med varm spenatsallad

Grillad kalvschnitzel med varm spenatsallad
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Grillad kalvschnitzel med varm spenatsallad

8 ingredienser

20 min

Grillad kalvschnitzel som serveras med varm spenatsallad och blonda russin. Så enkelt så det knappt behövs ett recept men ljuvligt och lyxigt gott.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor kalvinnanlår [ca 125 g styck]
  • 1 citron
  • 500 g babyspenat
  • 120 g ädelost
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl blonda russin
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Ta fram kalvköttet en timme innan tillagning så det blir rumsvarmt.
  2. Grilla det hastigt på båda sidor. Salta och peppra.
  3. Dela citronen och grilla den med snittytan ner.
  4. Fräs spenaten i lite olja så den precis börjar mjukna.
  5. Smula i osten och strö på russinen.
  6. Salta och peppra och blanda försiktig om.
  7. Servera salladen och kläm över de grillade citronerna över köttet.