Tre sorters småkakor på en grunddeg. Brysselkex rullade i apelsin-, kanel- och ingefärssocker. Nötkakor rullade i pistage. Enkla syltkakor med valfri sylt.
blandade nötter, (t ex valnötter eller mandel) (efter smak)
Gör så här
Grunddeg
Ta fram smöret så det är rumstemperat. Blanda samtliga ingredienser till en smidig deg. Rulla ut till längder och ställ i kyl.
Brysselkex
Blanda ett socker på råsocker, rasp av apelsin, kanel samt ingefära. Pensla sedan längderna med vatten och rulla i sockret. Skär kakorna i 0,5 cm tjocka skivor och baka i 190 grader, ca 10 minuter.
Syltkakor
Skär kakorna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg en klick valfri sylt i mitten. Baka i 190 grader, ca 10 minuter.
Nötkakor
Mixa pistagemandel och pensla längderna med vatten och rulla i pistagemandeln. Toppa kakorna md lite valnötter, mandel och/eller andra nötter. Baka i 190 grader, ca 10 minuter.