Fraglité med frysta hallon

Fraglité med frysta hallon
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Fraglité med frysta hallon

6 ingredienser

Dessa kakor är bakade helt utan vitt socker, inga nötter eller mandel samt på laktosfritt smör.

Äggvikt
Ett normalstort ägg väger ca 50 gram, ca 20 gram gula och 30 gram vita.

Magnus kakor utan vetemjöl, socker, nötter och laktos
Vanilj- och citron sockerkaka
Jitterbugg

Ingredienser

  • 125 g äggvita
  • 200 g honung
  • 90 g mannagryn
  • 90 g vatten
  • 200 g frysta hallon
  • 50 g mörk choklad, grovt hackad (med hög kakaohalt 99 %)

Gör så här

  1. Vispa äggvita och honung till en fast maräng.
  2. Under tiden så blandas mannagryn och vatten.
  3. Låt stå ca 15 minuter och svälla.
  4. Sätt ugnen på 170 grader.
  5. Vänd sedan ned mannagrynen i marängen.
  6. Spritsa ned fraglitéblandningen i bullformar.
  7. Lägg sedan lite frysta hallon (hälften spar du till dekor eller köp färska till dekor) och lite choklad ovanpå smeten.
  8. Baka sedan i ca 16-18 minuter
  9. Låt svalna och servera med hallon på toppen.