Påsktårta i choklad

Påsktårta i choklad
Foto: Matton
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Påsktårta i choklad

10 ingredienser

Påsktårta, en smarrig tårta med chokladfyllning som spetsats med Cointreau. Konditor Magnus Johanssons recept.

Fler recept på goda desserter som passar i påsk

Ingredienser

Botten

  • 5 ägg
  • 125 g strösocker
  • 110 g vetemjöl
  • 15 g kakao

Chokladfyllning

  • 600 g grädde
  • 50 g honung
  • 1 apelsin, zest
  • 1 vaniljstång
  • 600 g mörk choklad 60 %
  • 50 g cointreau

Gör så här

Botten

  1. Vispa ägg och socker i en kastrull medan du värmer blandningen till 60 grader.
  2. Häll över i en vispbunke och vispa tills blandningen svalnar.
  3. Sikta mjöl och kakao på ett smörpapper (så att det blir klumpfritt).
  4. Vänd sedan ned mjölblandningen i äggsmeten med hjälp av en slickepott.
  5. Fyll upp i en tårtring eller form och baka kakan i 190 grader ca 18 minuter

Fyllning

  1. Koka grädde, honung, rasp av 1 apelsin och vaniljstång som delats.
  2. Sila gräddblandningen över 600 g mörk choklad.
  3. Mixa helt slät med stavmixer.
  4. Tillsätt 50 g cointreau och mixa igen.
  5. Plasta och låt stå i rumstemperatur över natten.

Montering av påsktårta

  1. Dela chokladkakan i tre bottnar och fukta med lite cointreau
  2. Spritsa chokladkräm mellan bottnarna och toppa med chokladfyllningen. Dekorera din påsktårta med marsipankycklingar eller godisägg.