Vetedeg till kanelbullar

Magnus Johansson

Vetedeg till kanelbullar

13 ingredienser

Kanelbullens dag firas varje år den 4 oktober. Här kommer bagarens eget recept.

Ingredienser

  • 500 g mjölk
  • 1,1 kg vetemjöl
  • 40 g jäst
  • 150 g strösocker
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 10 g kardemumma
  • 10 g salt
  • 60 g ägg

Mandelremons

  • 250 g mandelmassa
  • 200 g smör
  • 20 g malen kanel
  • ägg, lätt uppvispat till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utan smöret. Om du blandar för hand, tar det ca 30 minuter, med maskin ca 15 minuter. Degtemperaturen ska vara cirka 22 grader. Och när du blandat degen ca 15 minuter i maskinen så tillsätter du det rumstempererade smöret.
  2. Låt jäsa under bakduk i cirka 60 minuter.
  3. Riv mandelmassa och lös sedan upp med smöret som klickas i pö om pö.
  4. Blandas sedan väl med kanelen.
  5. Kavla sedan ut degen ca 5 mm tjock.
  6. Stryk på mandelmassa/smör samt kanel (rikligt).
  7. Vik samman och sporra upp till bullar.
  8. Låt jäsa ca 2 timmar.
  9. Sätt ugnen på 210 grader.
  10. Pensla med uppvispade ägg och lägg på pärlsocker.
  11. Baka i ca 10-12 minuter.