Marshmallows

Malin Söderström

Marshmallows

5 ingredienser

Varning! Gör du en gång dina egna marshmallows kommer du aldrig vilja köpa färdiga igen...

Smaksätt gärna med
Byt vattnet mot ex råsaft från havtorn
Citronrasp + saft
Pepparmyntsolja eller annat gott

Ingredienser

  • 450 g strösocker
  • 1 msk glykos
  • 2 dl vatten
  • 2 äggvitor
  • 25 g gelatinpulver

Gör så här

  1. Koka sockerlag till 127 grader.
  2. Vispa äggvitan till styvmaräng.
  3. Lös upp gelatinpulver i vatten, enligt anvisning på förpackningen.
  4. Låt sockerlagen svalna något och lös ut gelatinet i sockerlagen.
  5. Slå den heta sockerlagen i äggvitan under vispning, och vispa i 10-12 minuter.
  6. Smörj ett bläck med olja och sikta i maizena och florsocker och "bred" ut marshmallow i formen. Ställ att stelna över natten.