800 g vårgrönsaker (till exempel blomkål, sparris, vaxbönor, morötter)
4 bitar varmrökt lax (à 125 g)
1 dl caesardressing
0,5 dl matyoghurt
4 ägg, pocherade (eller kokta ägg)
Gör så här
Koka grönsakerna hastigt i rikligt med lättsaltat vatten. Sila bort vattnet och skölj grönsakerna med kallt vatten. Låt rinna av.
Packa grönsakerna i en picknicklåda eller lägg dem på tallrikar. Dela laxen med fingrarna och lägg över grönsakerna. Blanda samman Ceasardressingen och yoghurten och ringla över allt.
Toppa med de kokta eller pocherade äggen.
Pochera ägg så här: Koka upp rikligt med vatten med en tesked ättika i en kastrull. Knäck äggen i varsin kaffekopp och häll ner dem försiktigt i vattnet. Dra kastrullen från värmen och låt äggen stå i vattnet under lock i 5 minuter innan de tas upp.