Denna är chocolate och caramel heaven för mig! En fantastisk kombination: oreokex, kola och choklad plus valnötter för extra crunch. En liten bit räcker länge.
Se Manuela Kjeilen laga receptet
Ingredienser
stor paj
Oreobotten
170 g oreos, finmalda (utan fyllning)
70 g smör, smält, varmt
3 msk strösocker
1 sats homemade caramel sauce
150 g valnötter, rostade
Chocolate glaze
70 g smör
115 g mörk choklad
2 tsk flytande glykos
Gör så här
Värm ugnen till 180 grader.
Oreobotten
Ta bort fyllningen i oreokexen och finfördela dem. Blanda med smält, varmt smör och socker.
Pressa ut blandningen i en pajform (18 cm i diameter). Sätt in formen i frysen medan du gör
Homemade Caramel Sauce med 5 dl extra vispgrädde, se länk ovan.
Rosta valnötterna i ugnen i cirka 7 minuter. Tillsätt dem i den färdiga kolasåsen.
Grädda bottnen i 10 minuter och låt den svalna innan du fyller den med kolasås. Låt den sedan stå i kylskåpet i 1 timme.
Chocolate glaze
Häll alla ingredienser i en skål och sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Låt den stå där tills allt har smält. Ta skålen från värmen och rör om tills du ser att glazen glänser.
Bred ut glazen över kolasåsen och sätt hela härligheten i kylskåpet i 3 timmar innan du serverar den.