Jag tänkte att det ju bör vara möjligt att baka Snickers Cookies – och de blev verkligen en favorit på min blogg. Här är de! Jag lovar att ha dem på menyn i min diner. /Manuela
250 g mörk couvertyrchoklad (eller vanlig mörk choklad)
Gör så här
Värm ugnen till 190 grader.
Gör vanilla wafers enligt receptet i länken ovan, men häll hela smeten i en långpanna med måtten 20x30 cm, med bakplåtspapper i. Grädda i cirka 10–15 minuter tills kakan är gyllenbrun. Låt den svalna.
Gör Homemade Caramel Sauce (se länk ovan).
Låt kolasåsen tjockna på köksbänken i cirka 15 minuter innan du blandar i de salta jordnötterna. Bred sedan ut det över den avsvalnade bottnen. Sätt alltihop kallt över natten eller i minst 5 timmar.
Tag kakan ur formen och skär i långa bitar.
Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen och ringla den över bitarna. Jag använder couvertyrchoklad eftersom den håller sig finare i många dagar, plus att den inte kletar av sig på händerna när du äter. Du kan självklart använda vanlig choklad, men det tar längre tid för den att stelna och den håller sig inte fin lika länge. Men smaken är lika god.
Lägg de chokladdoppade kakorna på ett smörat bakplåtspapper så att de inte klibbar fast. Använder du couvertyrchoklad kan de hålla sig i kylskåpet i en tät burk i en vecka.