Fisktacos

Marcus Samuelsson

Fisktacos

15 ingredienser

Tacos på fisk är en mer ovanlig, men nytigare och godare variant av den mexikanska matlagningen.

Ingredienser

portioner
  • 4 hårda tacoskal
  • 4 mjuka taco bröd
  • 400 g laxfilé

Salsa

  • 2 tomater, finhackade
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 2 limefrukter, pressad
  • 0,5 gurka, finhackad
  • 2 avokador, i bitar
  • 1 rödlök, finhackad
  • 4 kvistar färsk koriander
  • 1 chilifrukt, finhackad
  • 1 tsk chili pulver
  • 4 salladsblad, fint hackad

Gör så här

  1. Finhacka gurka och avokado i bitar tillsammans med juice från hälften av limen, tillsätt 1 msk olivolja och 1 tsk chilipulver.
  2. Värm en stekpanna med 1 msk olivolja. Salta, peppra och smaksätt laxen med chili pulver.
  3. Stek laxen i cirka 2 minuter på vardera sida och skär den i tunna skivor. Blanda resten av limejuicen med olivoljan och häll över laxen.
  4. Lägg upp på mjukt tacobröd och i hårda skal i botten avokado och gurkan därefter den skivade laxen, salladen, tomater och lök.