Kryddig äggsallad

Kryddig äggsallad
Foto: TV4
Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson

Kryddig äggsallad

14 ingredienser

En god sallad som går snabbt att slänga ihop.

Ingredienser

portioner
  • 6 ägg, hårdkokta och delade på fyra
  • 0,5 dl osaltade jordnötter
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 romansallad
  • 2 rödlökar, skivade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1,5 tsk chilikrydda
  • 1 msk koriander, grovhackad
  • 1 msk soja
  • 1 limefrukt, saft
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek de hackade jordnötterna i lite olivolja. Tillsätt vitlök och färsk chili när nötterna blivit gyllene och stek ytterligare ca 5 min på låg värme.
  2. Blanda försiktigt ägg, tomat och rödlök med soja, limesaft och ca 2 msk olivolja. Smaka av med chilikrydda, salt och peppar. Vänd ner koriander och nötter.
  3. Vänd runt salladsblad med lite olivolja och flingsalt.
  4. Lägg salladsbladen i botten och toppa sedan med äggblandningen.
  5. Servera gärna med ett ljust surdegsbröd.