Glutenfri biskvitårta

Glutenfri biskvitårta
Foto: TV4
Maria BlohmJessica Frej
Maria BlohmJessica Frej

Glutenfri biskvitårta

8 ingredienser

45 min

Mäktig biskvitårta med botten gjord på pistagekärnor. Två lager av chokladtryffel, ett med vit choklad och ett med mörk choklad. Dekoreras med hallon. Glutenfri!

Ingredienser

Botten

  • 140 g pistagekärnor
  • 140 g florsocker
  • 2 äggvitor

Vit chokladtryffel

  • 200 g vit bakchoklad
  • 0,75 dl grädde

Mörk chokladtryffel

  • 200 g mörk choklad
  • 0,75 dl grädde

Dekoration

  • 200 g färska hallon (eller jordgubbar)

Gör så här

Botten

  1. Mixa florsocker och pistagekärnor#.
  2. Tillsätt äggvitan och mixa till en slät smet.
  3. Häll smeten i en springform (20 cm) med bakplåtspapper i botten.
  4. Grädda ca 15 min i 200 grader. Låt svalna

Vit chokladtryffel

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll i chokladen.
  2. Värm på svag värme och rör hela tiden så att chokladen smälter och det blir en jämn kräm.
  3. Klä sidorna på springformen med pistagebotten i med bakplåtspapper. Häll tryffeln i formen, låt stå 5 minuter.

Mörk chokladtryffel

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll i chokladen.
  2. Värm på svag värme och rör hela tiden så att chokladen smälten och det blir en jämn kräm.
  3. Häll tryffeln i formen på den vita och rör lite grann så det blir ett fint mönster.
  4. Dekorera med färska hallon och ställ i kylen för att stelna.