Glutenfritt fröknäcke som är enkelt att baka. Ät till frukost med "Green Nutbutter" och en droppe honung. Frasigt, knastrande, salt och lite sött. Recept av grundaren av Naked juice bar.
2 msk solrosolja, + lite olja till bakplåtspappret (eller annan neutral olja)
0,5 tsk salt
0,5 tsk flingsalt
2 dl vatten, kokande
Gör så här
Sätt ugnen på 120 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Slå på olja och kokande vatten och blanda väl.
Låt dra i 5 minuter. Olja ett bakplåtspapper så att smeten inte fastnar.
Bred ut smeten med en slickepott så att den sprids jämt och täcker hela bakplåtspappret.
Markera ett rutmönster i smeten i lagom stora portionsbitar. Grädda i cirka en timme eller tills brödet är gyllenbrunt. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt knäckebröden svalna i ugnen.
Bryt dem sedan i bitar och förvara i en lufttät burk.