Priscilla cupcakes

Priscilla cupcakes
Foto: Cupcake Stockholm
Martin Johansson porträtt
Martin Johansson porträtt

Priscilla cupcakes

17 ingredienser

Priscilla cupcakes från Cupcake Stockholm med färskostfrosting med smak av jordgubb och vanilj. 12 st stora eller ca 30 minicupcakes.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljextrakt (eller vaniljsocker)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • färska jordgubbar (eller frysta)

Frosting och dekoration

  • 50 g smör, mjukt
  • 120 g florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt (eller vaniljsocker)
  • 100 g färskost
  • 50 g jordgubbspuré
  • 0,5 citron, saften
  • torkade eller färska jordgubbar
  • vit bakchoklad, riven

Gör så här

  1. Vispa ägg, vaniljextrakt (eller vaniljsocker) och socker vitt och poröst.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
  3. Blanda ner mjöl- och smörblandning i äggsmeten och rör om försiktigt.
  4. Spritsa smeten i muffinsformar. Fyll dem till två tredjedelar och lägg i en bit jordgubbe i varje form.
  5. Grädda vid 180 grader i 10-15 minuter. Låt svalna.
  6. Vispa smör, florsocker och färskost tills alla klumpar är borta krämigt, använd köksassistent eller elvisp.
  7. Häll i jordgubbspuré, vanilj och citronsaft och vispa luftigt till fast konsistens.
  8. Häll över smeten i spritspåse med tyll och spritsa de avsvalnade muffinsen. Dekorera med torkade eller färska jordgubbar och riven vit choklad.