Gravlaxsås med honung, dill och svartpeppar

Mathias Dahlgren

Gravlaxsås med honung, dill och svartpeppar

8 ingredienser

10 min

Mathias Dahlgrens jättegoda recept på gravlaxsås med honung, dill och svartpeppar. Superenkel att göra, och efter att ha testat denna kommer du aldrig att vilja köpa färdig igen...

Serveringstips
Gott till den traditionella gravlaxen men även jättegott till rå, skivad, färsk lax och till julskinkan.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk svensk senap
  • 2 msk fransk ljus senap
  • 2 msk honung, flytande
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk svartpeppar, nymald (korrekt mängd)
  • 2 dl matolja
  • 1 dl dill, fint skuren
  • salt

Gör så här

  1. Blanda samman, senap, vinäger, honung och peppar i en bunke, tillsätt oljan i tunn stråle under vispning. Vänd in dillen och mixa avslutningsvis med stavmixer så att du får ut maximal smak av dill i såsen, smaka av med salt. Vill du ha en något tunnare sås, späd med några droppar vatten.