36 ingredienser
Äppeltårta i flera våningar med fyllning på äppelkompott och dulce de leche-kolasås.
Det går att köpa färdig, riktigt god dulce de leche, men det är jätteenkelt att göra egen: Sätt ner den oöppnade burken sötad kondenserad mjölk i en kastrull. Fyll på med vatten så att du täcker hela burken med några centimeters marginal. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i 2½–3 timmar. Vattnet får absolut inte koka och burken måste hela tiden vara täckt av vatten, i annat fall kan den explodera. Ta upp burken och låt den svalna. Nu har du världens godaste kolasås!
Fler och fler svenskar vill bo på landet. De ser framför sig ett liv fullt av brokigt porslin, patinerade möbler, flätade korgar, filttofflor, konstnärsdrömmar, lugn och harmoni. Själv får jag lappsjuka redan av att sitta på en halvtom buss, så än är jag inte redo. Däremot måste jag erkänna att jag också kan bli löjligt förälskad i allt som är shabby chic, i smyg. Det var därför jag skapade den här tårtan. En tårta som inte behöver vara rak och symmetrisk, slät och polerad, och med rosor som inte kräver en konditorutbildning eller äcklig sockerpasta. Det här är en riktig äppeltårta av äpplen, fylld med äpplen och dekorerad med äpplen.