Hallonrutor med kardemumma

Hallonrutor med kardemumma
Foto: Jan Bengtsson
Maud Onnermark
Maud Onnermark

Hallonrutor med kardemumma

9 ingredienser

Hallonrutor med kardemumma och vit choklad. En oemotståndlig kaka som är hur lätt som helst att baka i långpanna – och det blir många bitar. /Maud Onnermark
Receptet kommer från Bonniers kokbok.

Receptet ger ca 30 bitar.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 ägg (stora)
  • 4 dl strösocker
  • 7 dl vetemjöl [480 g]
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kardemumma, finstött
  • 2 dl mjölk
  • 225 g färska hallon (eller frysta otinade)
  • 100 g vit bakchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Rör ner det smälta smöret.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och stött kardemumma och rör ner i -smeten.
  6. Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.
  7. Bred ut smeten i en långpanna, cirka 30 × 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
  8. Strö över hallonen.
  9. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 20 minuter tills kakan börjar få färg. Med färska bär kan gräddningstiden bli något kortare.
  10. Hacka chokladen och strö den över kakan.
  11. Grädda i ytterligare cirka 5 minuter.