Pinjenötsbollar

Pinjenötsbollar
Foto: Jan Bengtsson
Maud Onnermark
Maud Onnermark

Pinjenötsbollar

6 ingredienser

Saftig, lite seg mandelfyllning täckt med goda pinjenötter. Pinjenötterna kan ersättas med skållad, skalad och flisad sötmandel. /Maud Onnermark
Receptet kommer från Bonniers kokbok.

Receptet ger ca 20 bollar.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 1 äggvita
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 äggula
  • 150 g pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skålla och skala mandeln.
  3. Kör den i matberedare tillsammans med sockret tills den är finhackad eller mal den i mandelkvarn och blanda i sockret.
  4. Tillsätt äggvitan och smaksätt med det rivna citronskalet.
  5. Blanda till en jämn massa.
  6. Rulla till bollar.
  7. Blanda äggulan med pinjenötterna.
  8. Rulla bollarna i blandningen.
  9. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  10. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter.