Hallon- och chokladpaj

Hallon- och chokladpaj
Foto: Ann Lindberg
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Hallon- och chokladpaj

11 ingredienser

En underbar bärpaj med hallon under ett krispigt täcke av kokos och vit choklad.

Ingredienser

pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 ägg

Fyllning

  • 300 g hallon
  • 50 g smör
  • 3 dl riven kokos
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 75 g vit bakchoklad

Till servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform ca 22 cm. Nagga med en gaffel och ställ i kyl i ca 20 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet på 200 grader i ca 10 minuter.
  3. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna.
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda med smör- och kokosblandningen.
  5. Grovhacka chokladen och tillsätt till smeten.
  6. Fördela hallon i pajskalet. Häll över kokos- och chokladsmeten. Grädda på 200 grader i ca 20-25 minuter. (Lägg över folie om chokladen bränns)
  7. Servera med lättvispad grädde.