Knaperstekt röding med dillcréme

Monika Ahlberg

Knaperstekt röding med dillcréme

16 ingredienser

Ljuvlig sommarrätt som serveras med smörstekt sparris.

Vitlöken är valfri.

Ingredienser

  • 700-800 g rödingfilé med skinn
  • Smör till pannan
  • svartpeppar, nymalen
  • salt

Dillcréme

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl kruka färsk dill
  • 2 tsk honung, flytande
  • 0,5 citron - saft och skal
  • svartpeppar, nymalen
  • salt

Smörstekt sparris

  • 1 knippe grön sparris
  • 2 msk smör
  • 1-2 klyftor vitlök

Till servering och garnering

  • färskpotatis
  • 4 msk forellrom, sik- eller löjrom
  • dill

Gör så här

  1. Salta och peppra fiskfiléerna.
  2. Hetta upp en panna med smör och stek fisken på hög värme med skinnsidan neråt.
  3. Stek i 2-3 minuter. Vänd och stek ytterligare 1-2 minut på andra sidan.
  4. Rör ihop alla ingredienser till dillcrémen.
  5. Bryt av sparrisarnas nedre del. Hetta upp en panna med rejält med smör. Stek sparrisarna i smöret i ca 4-5 minuter. Pressa eventuellt ner vitlök.
  6. Servera de knaperstekta rödingfiléerna med en klick dillcréme, smörstekta sparrisar och nykokt färskpotatis.
  7. Garnera med sik-, forell- eller löjrom och dill.