Sagolika scones

Sagolika scones
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Sagolika scones

7 ingredienser

45 min

Dessa scones är så goda att om man äter dem som tillbehör så finns det risk att man glömmer bort själva huvudrätten.

Serveras gärna med lemon curd eller sylt, marmelad och clotted cream.

Ingen köksvåg? Så mycket väger 1 dl av...

Ingredienser

portioner10 - 12
  • 1 ägg
  • 500 g vetemjöl special
  • 12 g bakpulver
  • 10 g salt
  • 100 g strösocker
  • 170 g smör
  • 260 g mjölk

Gör så här

  1. Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke.
  2. Tillsätt salt och socker samt det rumtempererade smöret. Rör med en slev så det blir smuligt.
  3. Tillsätt mjölken och rör försiktigt till en slät deg.
  4. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord ca 2 cm tjock och stick ut runda bottnar eller valfri form.
  5. Sätt bottnarna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Pensla bottnarna med ett uppvispat ägg.
  7. Baka sedan i 220 grader ca 15 minuter så de får vacker gyllenbrun färg.