Vispa ägg och socker hårt, tills det nästan går att vända upp och ned på bunken.
Vänd försiktigt ned vetemjölet och häll ut smeten på bakplåtspapper i långpanna, som rulltårta.
Baka i 200 grader i ugnen till den får gyllenbrun färg, ca 10 minuter.
Låt kallna, gärna under bakduk så den inte torkar. Tryck sedan ut runda bitar av tårtbotten, med hjälp av snapsglas (skall vara samma storlek som de glasen du använder sedan). Är tårtbotten för tjock så skär försiktigt och dela på den.
Montera småtårtorna
Ställ upp snapsglas, så många du har hemma, eller så många tårtor du tänker göra om du har så många.
Kavla ut marsipan så tunt du kan, använd florsocker under och över så inte marsipanen fastnar i kaveln eller i bordet. Rulla upp marsipanen på kaveln och rulla ut över snapsglasen försiktigt. Tänj ut marsipanen till en ”skål” i snapsglaset. Det får inte gå hål på marsipanen.
Klicka vispad grädde i marsipanen, ca en matsked. Tryck ned ett fryst hallon i grädden, och avsluta med en rund bit tårtbotten. Tryck med tummen runt kanten på snapsglaset så marsipanen lossnar, och slå ut minitårtan i handen.
Dekorera med florsocker och en miniros eller en liten klick röd sylt.