Chokladdoppade jordgubbar

Pernilla Wahlgren

Chokladdoppade jordgubbar

3 ingredienser

Chokladdoppade jordgubbar är ju en klassiker. Världsenkelt förstås, men verkligen så gott med de friska jordgubbarna och den söta chokladen. Det blir extra festligt att doppa dem i olika sorters choklad: mörk, vit och mjölkchoklad.

Ingredienser

portioner st
  • ca 20 fina jordgubbar
  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk smör eller kokosfett

Gör så här

  1. Se över jordgubbarna så att de är fina. Är det gröna visset och tråkigt så blir det bäst att snoppa dem och doppa den ändan av gubben i chokladen. Men är det gröna fint tycker jag att det blir både vackert och praktiskt att låta det sitta kvar, så har man något att ta med.
  2. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Klicka i smöret eller kokosfettet och rör tills det smält. Doppa bären halvvägs i chokladen och låt de droppa av lite innan du lägger dem att stelna på ett bakplåtspapper. Servera dem samma dag eller senast dagen efter. Förvara dem på en tallrik i kylen.