Roys chocolate chip cookies

Roy Fares KH2024

Roys chocolate chip cookies

9 ingredienser

Den här segknäckiga kakan med lite nötcrunch är den mest typiska amerikanska kakan du kan baka. Och har du tagit en är det svårt att inte ta en till, och en till ...

Förvaras torrt.

Ingredienser

portioner st
  • 130 g hasselnötter [ca 2 dl]
  • 300 g mörk choklad (eller chokladknappar)
  • 230 g smör, rumsvarmt
  • 170 g strösocker [ca 1,75 dl]
  • 120 g farinsocker [ca 1,5 dl]
  • 330 g vetemjöl [ca 5,5 dl]
  • 7 g bikarbonat [ca 1,5 tsk]
  • 3 g vaniljsocker [ca 0,5 tsk]
  • 55 g ägg [1 st]

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader, varmluftsfunktion.
  2. Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen i cirka 8 minuter.
  3. Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och skrubba av skalen.
  4. Hacka hasselnötter och hel choklad ganska grovt (chokladknappar behöver inte hackas).
  5. Blanda vaniljsocker och bikarbonat i en annan bunke.
  6. Rör ner ägget samt strösocker och farinsocker i det rumsvarma smöret.
  7. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
  8. Arbeta in nöt- och chokladhacket.
  9. Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på 2 plåtar med bakplåtspapper.
  10. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna har fått fin färg.
  11. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter över dem till ett galler för att svalna helt.