Mörk chokladfudge med apelsin och hasselnötter

Mörk chokladfudge med apelsin och hasselnötter
Foto: TV4
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Mörk chokladfudge med apelsin och hasselnötter

6 ingredienser

Chokladfudge gjord på kondenserad mjölk med apelsin och rostade hasselnötter. Recept från Årets konditor 2014.

Ingredienser

  • 1 förp kondenserad mjölk (à 397 g)
  • 375 g mörk choklad 60 % (av bra kvalitet)
  • 25 g smör
  • 1 apelsin, skal och saft av
  • 150 g hasselnötter, skalade och rostade
  • 1 msk havssalt

Gör så här

  1. Smält samtliga ingredenser, förutom hasselnötter, i en kastrull på låg temperatur. Rör i hela hasselnötter och tryck ut i en fyrkantig form, strö över lite havssalt och låt stå tills nästa dag då du skär i fina bitar. Förvaras svalt.