Potatissallad i Texasstil

Sigrids potatissallad
Foto: TV4
Sigrid Bárány
Sigrid Bárány

Potatissallad i Texasstil

13 ingredienser

ca 25 min

Min tolkning av klassisk potatissallad från Texas, här på färskpotatis, selleri, vita bönor jalapeno och dill med senapsdressing. Den som vill ha en krämigare sallad tillsätter 0,5 dl god majonnäs till receptet.

Ingredienser

portioner
  • 800 g färskpotatis, tvättad
  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor, sköljda
  • 5 salladslökar, skivade
  • 2 stjälkar stjälkselleri, hackade
  • 4 msk saltgurka, hackad (eller inlagd gurka)
  • 2 msk inlagd jalapeño eller grön chili, hackad (mild/medium)
  • 3 msk färsk dill, hackad

dressing

  • 3 msk gul amerikansk senap (gärna French´s)
  • 0,75 dl rapsolja (inte kallpressad)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • ev en gnutta socker
  • salt
  • vitpeppar, nymalen, (efter smak)

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen mjuk, häll av vattnet och låt den ånga av och skiva eller skär den i bitar medan den är varm.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen medan potatisen kokar. När du har skivat potatisen, häll på dressingen på den varma potatisen.
  3. Blanda ner salladslök, selleri, saltgurka, jalapeno och dill. Smaka av med salt och peppar och kanske en smula socker.