Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformar på den. Välj gärna lite hårdare formar eller använd dubbla så flyter inte muffinsen ut.
Vispa ägg och socker med en elvisp tills smeten är ljus och pösig.
Ta fram en ny skål och rör ihop kakaon med mjölmixen, bakpulvret och saltet. Använd en gaffel för att blanda ingredienserna.
Smält smöret i en skål i mikron.
Häll smöret, mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Vispa kort med elvisp på lägsta hastighet tills det är en slät smet utan klumpar.
Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Om du fyller dem till mer än hälften finns det risk att muffinsen rinner över.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15 minuter, känn med en potatissticka om de är klara. Stickan ska bli lite fuktig, men inte ha några smulor eller blöt smet på sig.
Dekorera gärna muffinsen med vaniljfrosting, strössel och bär innan du serverar dem!
Vaniljfrosting
Häll alla ingredienser i en skål.
Rör tills det är en blank smet. Du kan använda gaffel, stavmixer eller elvisp.