Spröda ingefärskakor

Ingefärskakor
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Therese Baalack
Therese Baalack

Spröda ingefärskakor

8 ingredienser

27 min

De här kakorna är spröda och goda och sprider en härlig doft när de bakas.

Ingredienser

portioner stycken
  • 125 g smör
  • 1 dl grädde
  • 0,5 citron, skal + saft
  • 3 dl strösocker
  • 1,25 dl sirap
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen. Vispa grädden.
  3. Riv ner citronskalet fint i smöret och pressa ner saften från citronen. tillsätt sirapen.
  4. Blanda mjöl, socker och bikarbonat i en bunke.
  5. Blanda sedan alla ingredienserna och rulla till bollar, ca 2 cm i diameter.
  6. Placera bollarna jämnt med ganska stora mellanrum på en plåt.
  7. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i cirka 12 minuter eller tills de fått fin färg och börjat spricka i kanterna.
  8. Kakorna ska kännas lite mjuka i mitten när de kommer ur ugnen, annars blir de för hårda när de kallnat.